10 kerstcadeaus voor je hond

Verwen jij je trouwe viervoeter met de feestdagen ook met iets extra’s? Dan hebben wij de leukste tien ideeën op een rij gezet. Met voor elk wat wils: van gratis tot een paar tientjes en van online te bestellen tot cadeaus die je zelf kunt maken. Bedenk vooral wat bij jouw hond past en weet dat het eigenlijk elke dag feest is thuis, want het grootste cadeau dat je jouw hond kunt geven is zijn dagelijkse portie liefdevolle aandacht.

 

3 minuten
02 maart 2022

1. Hersenwerkjes

Naast fysieke activiteiten en uitdagingen is het goed voor honden om ze ook mentaal uit te dagen. Dit noemen we hersenwerk. Bij hersenwerk zet je de hondenneus aan het werk door middel van snuffel- zoek- en puzzelspelletjes. De perfecte manier om je hond rustig en moe te maken zonder fysieke inspanning. Kijk hier voor allerlei leuke hersenwerkjes om te kopen of zelf te fabriceren.


2. Hondenuitje

Bedenk op welke plek of tijdens welke activiteit jouw hond dolgelukkig is. Het bos, het strand, in de modder, met andere honden spelen… en ga dit samen doen. Eén op één, een uitje met écht alle aandacht voor hem. Hij zal je super dankbaar zijn. Er zijn trouwens ook dierentuinen waar je hond welkom is. Dit doe je natuurlijk alleen als je zeker weet dat je jouw hond hiermee een plezier doet.


3. Samen iets leren

Wist je dat je naast cursussen ook allerlei losse workshops kunt volgen met je hond? Deze worden vaak in het weekend gegeven en voor elk type baas en hond zijn er workshops te vinden. Zoals speuren, detectie, hersenwerk, maar ook suppen en carnicross. Wil je thuis leuke dingen leren met je hond, zoals het commando ‘pang’ of ‘rollen’, kijk dan eens naar deze leuke serie filmpjes van Train je hond op YouTube. Zij laten je zien hoe je je hond grappige commando’s aanleert, waar je niet voor op cursus hoeft.

Wissel regelmatig af en leg speeltjes eens een paar maanden weg in de kast om ze tevoorschijn te toveren, je hond zal weer helemaal opnieuw geïnteresseerd zijn

4. Zelfmaakcadeaus

Ben je next level handig? Dan hebben we hier filmpjes van twee van onze favoriete zelfmaakcadeaus voor jouw hond. De snuffelmat en het flessenspel. Beide zijn het superleuke hersenwerkjes, goed voor het brein en voor de ontspanning van jouw lieve huisgenoot. Veel maak, geef en speelplezier samen!


5. Hondenmassage

Eerlijk is eerlijk. Je doet er niet alle honden een plezier mee. Maar degene die ervan houden kun je heel blij maken met een heerlijke hondenmassage. Gewoon lekker thuis op de bank of op de grond. Je hond masseren is een uitstekende manier om een band op te bouwen met je hond en tegelijkertijd mogelijke gezondheidsproblemen aan het licht te brengen.


6. Speeldate

Niet alle, maar wel veel honden, houden van spelen met andere honden. Dus regel voor jouw hond een gezellige speeldate met de hond waar hij het beste mee kan spelen. Want honden zijn net als mensen, ze hebben zo hun voorkeuren en vinden echt niet elke hond leuk. En dat mag!

Ruil speeltjes met andere hondenbazen, we hebben allemaal té veel. Duurzaam en leuk om te doen!

7. Veiligheid

Tijdens de donkere wintermaanden is het fijn dat zowel jij als je hond goed zichtbaar zijn tijdens de avondwandelingen. Je kunt hiervoor ontelbaar veel leuke veiligheidshesjes, -lampjes en -halsbanden kopen. Reflecterend, lichtgevend en zelfs met de naam van je hond erop. Voor jezelf en je hond 😊. Zo passen jullie nog beter bij elkaar!


8. Hondenkleding

In ons laatste blog las je al dat sommige honden bij koud weer een beschermend jasje nodig hebben. Speciaal voor de feestdagen is er natuurlijk extra leuke beschermende hondenkleding te koop, waar jouw vriendje nog schattiger in wordt. Let bij het aanschaffen vooral op gebruik van natuurlijke, goed wasbare materialen en schaf het kledingstuk in de juiste maat aan.


9. Gezonde kauwsnack

Als je jouw hond blij maakt met iets lekkers, dan is het natuurlijk heel leuk om een eetbaar pakje onder de boom te leggen. Kies een gezonde kauwsnack waar jouw hond even lekker mee bezig is. Dan is het meteen goed voor het gebit. Zoals een hondenkluif van gedroogd vlees van rund, buffel of kip. Zeker bij een jongere hond handig als je rustig wil borrelen met elkaar. Enne, maak van het pakje meteen een leuk zoekspelletje, leg het pas op het laatste moment tussen de andere pakjes en laat het hem zoeken, of verstop het ergens in huis. Zo wordt je hond extra beloond voor hard werken!


10. Ander speelgoed

Niet elke hond speelt met speelgoed, maar als jouw hond dat leuk vindt kun je natuurlijk iets nieuws geven. Wij vinden o.a. de speeltjes van P.L.A.Y. fantastisch. Goed materiaal en aansprekend ontworpen. Of koop dit boekje vol spelletjes die je als baasje samen met je hond kunt doen. Want daarmee geef je jouw hond natuurlijk het allergrootste cadeau.