Voordelig abonnement Eenvoudig opzegbaar Snelle lervertijd Hoge beoordeling
Beschermingsmiddelen bestellen

Help! Mijn hond moet … alleen zijn

Steeds meer kantoren gaan weer open. Heel fijn, maar je hond vindt het vaak lastig dat je weer de deur uit bent en langer alleen is. Hij kan zich hier heel ongelukkig door voelen. Daarom is het belangrijk om je hond langzaam aan op het nieuwe ritme voor te bereiden.

 

1 minuut
20 februari 2022

De afgelopen weken werkten veel mensen thuis. Honden kregen daarom meer aandacht en werden vaker uitgelaten door de baas. ‘’De meeste honden hebben de tijd van hun leven gehad’’ stelt gedragsbioloog Claudia Vinke van de Universiteit Utrecht.

Bereid je hond goed voor op het alleen thuis zijn

Om te voorkomen dat je hond zich straks onwennig gaat gedragen, is het verstandig om hem vast voor te bereiden op de komende periode waarin hij weer vaker alleen zal zijn. ‘’Moest je hond voorheen altijd in de Bench als jij aan het werk was? Doe dit dan nu ook tijdens het thuiswerken. Zo kan hij alvast wennen’’, zegt hondentherapeut Carlian Brauchmann.

Let er daarnaast op dat je je hond niet te vaak gaat uitlaten. Bouw dit weer langzamerhand af naar een normaal patroon, anders valt je hond in een enorm gat. Wanneer je dit niet doet loop je het risico dat je hond moeilijk alleen kan zijn of dat er gedragsproblemen opspelen. Over het algemeen zijn die wel weer op te lossen. Maar je kan je hier maar beter goed op voorbereiden nu het nog kan.

Bron: NOS.nl