Voordelig abonnement Eenvoudig opzegbaar Snelle lervertijd Hoge beoordeling
Beschermingsmiddelen bestellen

Waarom honden jasjes dragen

Ik ben Henry, initiatiefnemer van Elke hond gezond. Door mijn eigen hondenuitlaatservice kom ik met verschillende hondenbazen in contact. Ik wissel met hen bijzondere verhalen en ervaringen uit. Zo ook met Jacqueline, zij maakt speciaal voor haar hond Stella jasje. Henry ging hierover met haar in gesprek.

 

3 minuten
28 februari 2022

Dit is Jacqueline, 36 jaar oud en woonachtig in Utrecht samen met haar vriend Edin. Hun hond heet Stella en is een Whippet. Daarnaast heeft ze ook twee poezen. We werken beiden fulltime en daardoor zijn we heel blij met de uitlaatservice van Henry!

Waarom heb je gekozen voor een Whippet?

“Dat is wel een leuk verhaal: Edin en ik wilde beiden een hond maar waren nog niet uit welk ras. Zelf had ik de voorkeur voor een Whippet. Op een dag zijn we bij een fokker langs gegaan en binnen een mum van tijd lag Edin bedolven onder de enthousiaste Whippets. Ze kwamen allemaal bij hem zitten. Toen zeiden we tegen elkaar: we gaan gewoon voor de Whippet. Toevallig konden we daar ook voor het nestje terecht en nu hebben we Stella.”

“Ze zijn in huis super relaxt en vrij klein, dat is handig want wij wonen niet zo groot. Maar buiten zijn Whippets juist heel explosief en dat past heel erg goed bij ons want wij zijn beiden erg sportief. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe Stella er altijd helemaal voor gaat. Stella haar karakter past perfect bij ons.”

Naast dat je met Stella loopt en leuke dingen onderneemt maak je ook zelf jasjes voor haar, wil je daar wat meer over vertellen?

“Corona kwam, de lock down, en ik ben normaal altijd super actief. Ik sport buiten vijf tot zes keer in de week en ga daarnaast graag naar de kroeg. Door het thuiszitten kwam er een zwart gat en ben ik gaan kijken naar iets waarmee ik mijn tijd kon opvullen. Ik heb altijd al iets gehad met mode en dingen zelf maken. En toen bedacht ik om de naaimachine erbij te pakken en mijzelf te leren naaien.”

“Het begon met het maken van haarbandjes en van die simpele dingen. En toen dacht ik ineens: Stella draagt jasjes voor de kou en volgens mij is het best makkelijk om dat zelf ook te maken. Zo ben ik aan de slag gegaan met wat stoffen en begonnen met het tekenen van patronen. Voornamelijk gebaseerd op jasjes die ik al had, maar ik kon er steeds meer mijn eigen draai aan geven. En nu verzin ik ook mijn eigen ontwerpen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld jasjes met een lange col voor Stella waarin ze heerlijk warm blijft. Maar ook meer simpele varianten die waterafstotend en winddicht zijn. De volgende uitdaging is om een regenjasje te maken.”

Ben jij benieuwd naar de jasjes van Stella? Volg haar dan op haar Instagram: @theunhappyhousedog

De jasjes zien er natuurlijk leuk uit, maar hebben ook een belangrijke functie voor een Whippet, waarom heeft Stella deze jasjes nodig?

“Whippets verliezen heel veel lichaamswarmte, doordat ze een laag vetpercentage en geen ondervacht hebben. Hierdoor heeft Stella het snel koud en zoals je zelf al wel eens hebt meegemaakt als je met haar wandelde. Als het dan heel koud is en ze heeft geen jasje aan, dan moet je haar na een tijdje gaan dragen omdat ze het te koud heeft en dan niet meer verder kan lopen. Daarom zijn we met jasjes begonnen, want het helpt Stella om warm te blijven en zo kan ze met plezier naar buiten blijven gaan. Ook als het regent of koud is.”


Je maakt de jasjes nu alleen voor Stella, zou je ook jasjes voor andere honden willen maken?

“Het is tot nu toe echt een hobby en ik heb nu één opdrachtje. Maar ik wil nu dus echt gaan leren hoe ik ook voor honden van een ander formaat een passend jasje kan maken. Daarvoor moet ik de patronen aanpassen en goed kijken op welke punten ik dat doe. Ik hoop dat ik in de toekomst ook zonder een hond gezien te hebben een passende jas kan maken. Ik ben natuurlijk ook lerende want ik doe dit pas sinds een jaar. Ik leer bij ieder jasje weer wat. Maar voor in de toekomst sluit ik het niet uit om de jasjes te gaan verkopen voor andere honden. Ik vind het in ieder geval heel leuk om met stoffen bezig te zijn en mijn creativiteit erin kwijt te kunnen.”