Voordelig abonnement Eenvoudig opzegbaar Snelle lervertijd Hoge beoordeling
Beschermingsmiddelen bestellen

Wandelen!

Je hebt een hond, dus je wist van tevoren dat er veel gewandeld zou gaan worden. Elke dag weer. Door weer en wind. Valt het je mee of juist tegen? Altijd hetzelfde rondje is natuurlijk voor zowel jou als je hond een tikje saai. Dus doe eens gek en verras je hond onderweg. Hoe onvoorspelbaarder, hoe leuker! In dit blog geven we een paar leuke tips.

 

2 minuten
22 februari 2023

Alle honden houden van wandelen! Wandelen is leuk, maar weet je dat het nóg leuker kan worden? Natuurlijk laat je je hond ook altijd gewoon even lekker snuffelen, plassen en poepen. En het kan ook leuk zijn om hem met andere honden te laten spelen. Maar wij weten zeker dat je hond het nóg leuker vindt om samen met jou iets te doen. Zijn allerbeste vriend!

Je weet maar nooit wat die gekke baas van mij nu ineens weer gaat doen!

Wandelspelletjes

Wij zijn fan van wandelspelletjes. Dit zijn kleine taakjes, of opdrachten die je onderweg kunt doen met jouw hond. Natuurlijk is daar de bal en het apporteren ervan, maar denk ook eens aan een zoekspelletje. Hierbij kun je zijn favoriete speeltje of wat snoepjes verstoppen in een struik, grasje, bosje – maakt niet uit. Laat hem maar lekker speuren.

Een andere manier om samen te spelen tijdens het wandelen is om alles wat je tegenkomt in je omgeving te gebruiken als hindernissen om oefeningen te doen. Bijvoorbeeld pootjes op, op een bankje gaan staan. Laten lopen op muurtje, richel of stoeprand. Hoog en laag op een stenen bankje of kunstwerk dat zich daarvoor leent.

Commando’s oefenen

Tijdens een lekkere wandeling is het een ook een heel goed moment om bepaalde commando’s te oefenen. Zoals blijf of wacht. Hier komen, een donut doen. Leren achteruit lopen of draaien. Doe het voor de fun! Dus houd je opdrachtjes kort en simpel en zorg voor succes met de daarbij behorende beloning natuurlijk. Je zult zien dat dit wandelen voor beide interessanter maakt.

Verstoppen

In losloopgebieden blijft het altijd leuk om jezelf te verstoppen achter een boom, struik of gebouwtje. Jouw hond zal pas na enige tijd doorhebben dat je niet meer voor of achter hem loopt. Wacht tot hij jou weer in het vizier krijgt en naar je toe komt. Beloon je hond uitbundig met lekkers of een kroel. Je zult zien dat hij je steeds scherper in de gaten gaat houden.

Verrassende wending

Wat ook heel erg leuk is, is om tijdens een heel normale uitlaatbeurt halverwege je rondje plotseling van richting veranderen, ineens om te keren of een heel andere route kiezen dan je normaal doet. Of je hond nu aan de lijn loopt of los meeloopt, hij zal zeker vreemd opkijken als je dit ineens doet. En weet je wat er extra leuk aan is? Als je dit doet met jouw hond, zorg je ervoor dat hij of zij nog beter op jou gaat letten. Want je weet maar nooit wat die gekke baas van mij nu ineens weer gaat doen!

Heel veel wandelplezier!