Voordelig abonnement Eenvoudig opzegbaar Snelle lervertijd Hoge beoordeling
Beschermingsmiddelen bestellen

Yoga met je hond

Wie wel eens yoga heeft gedaan kent vast de positie van de ‘neerwaartse hond’. Eén van de oefeningen die in elke yoga-routine aan de beurt komt. Wist je dat je letterlijk de neerwaartse hond mét je hond kan doen? Het gaat er bij dog yoga (doga) om dat je samen met je hond tot rust komt, wat zorgt voor een betere band tussen jou en je hond.

 

2 minuten
14 maart 2022

Als je samen yoga gaat doen, zorg ervoor dat je hond de vrijheid heeft om op elk gewenst moment weg te kunnen lopen. Het werkt alleen als je hond uit zichzelf mee wil doen en laat je hond alleen natuurlijke yoga-houdingen doen. Verwacht dus niet dat je hond letterlijk elke yoga houding met je meedoet. Daar is een hond niet op gebouwd. Waarschijnlijk zal je hond beginnen met lekker in de buurt van jou en je yoga-mat te gaan liggen. Ze voelt hoe jij rustig wordt en dat is vaak al genoeg.

Versterk de band met je hond

Bij yoga met je hond doe je vooral fysieke- en ademhalingsoefeningen waarmee je tot rust komt. Dit type yoga-oefeningen noemen ze asana’s. Deze zijn gericht op herstel en vitaliseren van je lichaam. Jouw hond voelt hoe je adem rustiger wordt en past zich daaraan aan. Ook je hond komt tot rust en ervaart zo minder stress. Op deze manier ontspannen jullie samen. Dat versterkt de band en verdiept je de relatie. Vaak komt de hond bij de allereerste ademhalingsoefening al helemaal tot rust. Vervolgens kun je samen een aantal oefeningen uitvoeren. Als je hond niet al op de yoga-mat in slaap gevallen is ;-).

Ook je hond komt tot rust en ervaart zo minder stress. Op deze manier ontspannen jullie samen.

Aan de slag

Je zorgt ervoor dat jij en je hond in de zelfde ruimte zijn en je begint aan je yoga-oefeningen. Wacht af tot je hond nieuwsgierig wordt. Als dit gebeurt kun je proberen je hond bij je poses te betrekken. Je kunt je hond gewoon om je heen laten bewegen terwijl jij je oefeningen uitvoert.


Nieuwsgierig?

Op dit platform vind je alles over yoga met je hond. Kijk hier voor een echte online cursus of volg een losse les op YouTube van bijvoorbeeld Yogaplaza. En in dit filmpje laten ze goed zien hoe je het aan kunt pakken. Een yoga-hond die een regelrechte hit op YouTube is, is chihuahua Pancho. Superleuk om naar te kijken.

Veel plezier met je hond!