Elke hond verzorgd. Moet je als hondenbaas nou het gebit onderhouden van je hond of gaat het vanzelf? Wat een hond feitelijk mist, is een tandenborstel die de tanden vrijmaakt van plak. Tandplak ontstaat bij honden,net als bij mensen, van het eten. Brokken, beloningssnoepjes en vleesvoer.

 

Zeker met een jonge hond ben je vaak nog veel aan het trainen met beloningssnoepjes. Vaak zachte dingetjes die tandplak bevorderen. Hannesen met een tandenborstel hoeft niet. Mag natuurlijk wel. Je kunt ook dit reinigend mondwater gebruiken. Tandplak kan leiden tot tandontstekingen of andere gebitsproblemen. En iedereen weet zelf hoe naar het voelt om ontstoken tandvlees of een gaatje te hebben, toch? Dat geldt dus ook voor jouw hond. En pijn maakt dat honden vervelend en geïrriteerd kunnen reageren. En dan is het als baas gissen waardoor dat komt. Dus een gezonde hond is een hond met een gezond gebit! 

Een echt bot of bijvoorbeeld een kauwstaaf van een bullenpees is ook een uitstekende manier om de hond zelf zijn gebit te laten reinigen. Maar dat kan pas vanaf een bepaalde leeftijd, zodat de maag dit ook goed kan verteren. Dus voor jouw jonge hond is het goed om dit mondwater te gebruiken. Naast het gebruiken van dit mondwater, is het belangrijk dat je jouw jonge hond laat wennen aan aanrakingen op gevoelige plekken zoals oren, ogen, tanden, poten en tenen. Zo wordt het makkelijker áls er dan een keer iets is, om erbij te kunnen komen of de dierenarts ernaar te laten kijken. Dus bekijk regelmatig even het gebit van jouw hond. Voel aan tanden en tandvlees, zodat jouw hond went aan dit soort aanrakingen.

Dit reinigende mondwater voeg je simpelweg toe aan het drinkwater van jouw jonge hond.

Hoe werkt het

Sanimal mondwater is een natuurlijk oplossing voor de mondhygiëne van jouw hond. Het bevat het natuurlijke ingrediënt granaatappelextract. Dat is een natuurlijke antioxidant die beschermt tegen bacteriegroei in de mond. Het zorgt voor gezond tandvlees, reinigt de mond en voorkomt hiermee de vorming van tandplak. Je voegt het mondwater eenvoudig toe aan het drinkwater. Het helpt tandplak & mondbacteriën te verminderen. En het draagt bij aan een frisse adem van jouw hond. Dit product is speciaal gemaakt is voor het gebit van honden vanaf 2 maanden.

Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Bekijk regelmatig het gebit van je hond. Voel aan tanden en tandvlees, zodat hij went aan dit soort aanrakingen.

Instructiefilmpje

Bekijk hier het filmpje van de leverancier van het mondwater.