Elke hond actief. Jonge honden zitten vaak hoog in hun energie. Het is belangrijk om jouw hond te helpen dat niveau omlaag te krijgen. Voordat je hond even rustig in zijn mand of bench gaat liggen, is het goed zijn brein even rustig te krijgen. De Likmat is ideale manier om dit voor elkaar te krijgen.

Het likken geeft het brein van jouw hond rust. Hij is even helemaal op het ‘lekker snacken’ gefocust. Het likken maakt bovendien het gelukshormoon serotonine vrij. En je hond vergeet even de omgeving met alle prikkels. Zo leert jouw enthousiaste, energieke jonge hond dat het niet de hele tijd feest is. En dat hij ook niet altijd ‘aan’ hoeft te staan.  Als je het in de bench geeft, zorgt het ervoor dat die plek een leuke plek is. De likmat zorgt voor iets lekkers dat niet hap-slik-weg is en het geeft hem wat te doen. Je gebruikt hem om het energieniveau omlaag te krijgen, thuis in de bench, bij het leren om even alleen te zijn, of als je met je hond ergens naartoe gaat. Het is met allerlei verschillende smaken te vullen.

Het likken aan de likmat maakt het gelukshormoon serotonine vrij.

Hoe werkt het?

Je kunt de likmat geven op elke plek waar jij graag wilt dat jouw hond tot rust komt. Let op dat andere honden niet in de buurt komen. Wissel de vulling van de likmat regelmatig en gebruik geen menselijk eten, zoals smeerkaas, leverworst en gewone pindakaas. Die producten zijn niet gemaakt voor honden en bevatten veel te veel zout en suiker. Er is speciale smeerworst, smeerkaas en pindakaas voor honden te krijgen. En je kunt natuurlijk ook zelf gezonde, lekker vulling maken.

Je kunt het voor verschillende oefeningen en doeleinden gebruiken, zoals hierboven al omschreven. Een leuke toevoeging is om de likmat te gebruiken voor het trainen om even op afstand van de baas te zijn. Jonge honden hebben soms de neiging om jou als baasje als een soort schaduw te volgen overal in huis. Met de likmat train je dat het helemaal okay is om even de kamer uit te gaan zónder jouw hond! Al is het in het begin maar tien minuten, zo leer je je hond dat het helemaal goed is om even op afstand van zijn baasje te zijn.

Met de likmat train je dat het helemaal okay is om even de kamer uit te gaan zónder jouw hond.

Instructiefilmpje

Bekijk hier het filmpje van de leverancier van de likmat.