Eenvoudig opzegbaar Gratis verzending Elke maand op de deurmat

Let op. Ook in de winter kunnen honden last hebben van wormen.

Er zijn verschillende soorten worminfecties die je hond kan oplopen. Vaak heb je dat niet direct door. Aan de buitenkant kan je hond er vaak gezond uit blijven zien. Het regelmatig ontwormen van je hond is daarom erg belangrijk. Onze dierenarts Sylvie Klomp vertelde ons hier alles over. We zetten de belangrijkste details voor je op een rij. Heb je een vraag over de bestrijding van wormen bij jouw hond? Neem vooral contact met ons op!

2 minuten
16 december 2020

Hoe vindt een worminfectie plaats?

Er zijn verschillende soorten worminfecties. Onderstaand staat beschreven hoe je hond de verschillende soorten infecties kan oplopen.

Via de moedermelk
Met name pups zijn vaak extreem gevoelig voor spoelwormen en raken hier in de baarmoeder al mee besmet. Ook kan er een besmetting plaatsvinden via moedermelk. Dit geldt ook voor rondwormen.

Via rauw vlees
Honden kunnen met lintwormen besmet worden door het eten van rauw vlees. Dit is iets waar weinig mensen zich van bewust zijn. Wanneer vlees niet verhit of bereid is, dan kan het voorkomen dat de hond dus letterlijk wormen eet.

Via muggen
De hartworm kan overgedragen worden door muggen die hiermee besmet zijn. Zo’n besmetting kan gebeuren als je in het Middellandse Zeegebied verblijft. Wanneer je jouw hond meeneemt op vakantie, moet je hier extra alert op te zijn.

Via luizen of vlooien
Bij de lintworm gaat de besmetting vaak via luizen, vlooien. Behandel je hond daarom niet alleen tegen wormen, maar geef ook een preventieve behandeling tegen luizen en vlooien.

In hoeverre is het seizoen van invloed op het overdragen van wormen?

Wormen blijven het hele jaar door in takt omdat ze in dieren leven. Daarom is het, zeker in het geval van wormen, extreem belangrijk om je hond het hele jaar preventief te behandelen om een worminfectie te voorkomen. Want wintertemperaturen hebben hier geen invloed op.

Wat zijn de symptomen als mijn hond een worminfectie heeft?

Al met al hebben de meeste honden de eerste paar maanden geen of weinig klachten van een worminfectie. De eerste klachten beginnen bij de meeste infecties vaak met braken en diarree. Op den duur kan de hond hierdoor gaan vermageren en verzwakken. In het geval van de haakworm, zeepworm en hartworm kan de hond mogelijk ook last krijgen van benauwdheidsklachten. Al met al zijn de klachten bij een worminfectie enorm uiteenlopend en vaak moeilijk te herkennen. Het is daarom altijd goed om een dierenarts te raadplegen.

Wat zijn de gevolgen voor mijn hond?

Wanneer je niks doet aan een worminfectie, geef je de wormen alle ruimte om zich verder te verspreiden. Op het moment dat je dit niet of niet goed behandelt, kan dit zelfs lijden tot een plotselinge dood van de hond. Uiteraard verschillen de symptomen en gevolgen per worminfectie.

Wat moet ik doen als ik vermoed dat mijn hond een worminfectie heeft?

Als je hond een worminfectie heeft opgelopen, moet je hem hier zo snel mogelijk tegen behandelen. Wel is het belangrijk dat je dit op een juiste wijze doet. Op de lange termijn kan een worminfectie veel schade aanrichten bij de hond. Als de hond erg ziek is, is het verstandig om eerst de dierenarts te bezoeken. Wanneer je zelfstandig een kuur geeft en een groot aantal van de wormen doodt, is het belangrijk om de behandeling geleidelijk te laten plaatsvinden. Vragen hierover? Neem gerust contact met ons op!

Ontdek het gemak van Elke hond gezond

Behandel preventief tegen vlooien, teken en wormen en voorkom lichamelijke ongemakken bij je hond. Je ontvangt elke maand de juiste hoeveelheid dierengeneesmiddelen thuis op de deurmat. Eenvoudig besteld en makkelijk opzegbaar. Waar wacht je nog op? Bekijk welk pakket het beste bij jouw hond past.

Hoe werkt het?

Kies een abonnement
en meld je aan

De eerste maand betaal je met iDEAL (daarna via automatische incasso)

Je eerste pakket binnen
4 werkdagen

Vervolgens elke maand een nieuw pakket

Elke hond gezond werkt met de producten:


visual

Aanmelden

Selecteer een pakket en het gewicht van je hond.

Heb je meer dan 1 hond? Rond eerst je bestelling af en begin dan opnieuw met bestellen.

Stuur dit door naar een vriend

Ken je nog een hondenbaas die dit wel kan gebruiken? Stuur het door.

× Beschikbaar van SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday